Biedronka kończy tydzień wielką obniżką cen masła. Kostka za 3,99 zł

Dodano:
Masło Źródło: Katarzyna Świerczyńska
Biedronka na koniec tygodnia zaprasza klientów na wielką promocję – można kupić masło za mniej niż 4 zł.

Masło to jeden z tych produktów, bez których wiele osób nie wyobraża sobie codziennego gotowania. Nawet jeśli używa się go jedynie do smarowania pieczywa, to w dużych rodzinach schodzi wręcz na kostki. A że cena masła jest wysoka, to każda promocja jest warta uwagi. Tym razem można zaoszczędzić bardzo dużo, a to za sprawą dwóch promocji na masło w Biedronce. Obie są zaplanowane na dwa dni: piątek 10 października i sobotę 11 października.

Jak kupić tanie masło w Biedronce?

Biedronka zaplanowała dwie promocje na dwa różne masła. Z obu można skorzystać w tym samym czasie. Obie działają na tej samej zasadzie: aby dostać zniżkę, trzeba kupić trzy kostki. Są to:

  • Promocja na masło ekstra Mleczna Dolina w kostkach po 200 g – przy zakupie trzech kostek, za każdą zapłacisz 3,99 zł. To o 42 proc. mniej od ceny regularnej tego masła (6,99 zł).
  • Promocja na masło ekstra Polskie marki Mlekovita w kostkach po 200 g – przy zakupie trzech kostek, za każdą zapłacisz 4,99 zł. To o 47 proc. mniej od ceny regularnej (9,49 zł).

Aby skorzystać z promocji trzeba mieć kartę lub aplikację Moja Biedronka (obie są darmowe dla każdego). Obowiązuje też limit. Przy obu promocjach jest taki sam: to trzy kostki taniego masła dziennie na kartę Moja Biedronka. To oznacza, że korzystając z obu ofert, można zgarnąć dziennie po sześć kostek tańszego masła.

Jak przechowywać zapas masła?

Promocja na tanie masło to okazja, aby zrobić większe zapasy. Aby masło długo zachowało świeżość, warto pamiętać o jego odpowiednim przechowywaniu. Kostki najlepiej trzymać w lodówce, a po otwarciu oryginalnego opakowania, przełożyć tłuszcz do zamkniętego pojemnika (masło łatwo chłonie zapachy).

Jeśli chcesz mieć zawsze pod ręką miękkie masło idealne do smarowania pieczywa, przekładaj na bieżąco do maselniczki porcję, którą jesteś w stanie zużyć w ciągu dwóch dni.

Zapas masła można także zamrozić. W ten sposób przedłużysz jego trwałość o kilka miesięcy.

Źródło: smaki.pl, Biedronka
Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...